Tájékoztatási eszközeinket meg kell tartani!

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete megdöbbenéssel értesült, hogy a Vajdaság Ma délvidéki hírportál anyagi okokból felfüggeszti a működését. Sajnos, mi csupán erkölcsi támogatásunkról biztosíthatjuk a hírportált, amely magánvállalkozásként, rövid idő alatt fontos része lett a délvidéki közszolgálati médiának. A VMÚE elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartja az internetes újság esetleges teljesen megszűnését, nem csak azért, mert a honlapnak fontos szerepe van a vajdasági magyar sajtópaletta sokszínűségének a megtartásában, hanem azért is, mert vidékünkön a Vajdaság Ma a kor tömegtájékoztatási elvárásait tükröző internetes újságírás legjelesebb úttörőjének tekinthető.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete ugyancsak aggodalommal kíséri a negyven éve működő, közszolgálati tevékenységet végző Zombori Rádióról érkező híreket. Annak ellenére, hogy Zomborban ez az egyedüli elektronikus médium, amely több nyelven – magyarul is – tájékoztat, és az egyetlen, amely Nyugat-Bácskában körzeti engedéllyel rendelkezik, az önkormányzat többéves felelőtlen viszonyulása teljesen ellehetetlenítette a működését.

A VMÚE nyomatékosan felkéri az illetékeseket, mindenek előtt az újonnan megalakuló Magyar Nemzeti Tanácsot és a vajdasági magyar politikum befolyásos képviselőit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megoldódjanak mindkét szerkesztőség gondjai, és rendeződjenek a vajdasági magyar tájékoztatásban hosszabb ideje uralkodó áldatlan állapotok.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége