Életműdíj Orosz Ibolyának

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége harmadik alkalommal ítélte oda a szervezet szakmai díjait. Az elismerésekre ajánlottak végleges listája a szerkesztőségekből érkezett felterjesztések és az elnökség javaslatai alapján állt össze. A jegyzéken egyébként operatőrök, fotósok és sportújságírók is szerepeltek, ugyanis az egyesület elnöksége fontosnak tartja, hogy az ő munkájukat is figyelemmel kísérje. A végleges döntés szavazással született meg.

Írott sajtó kategóriában Fekete J. Józsefet, a Magyar Szó újságíróját, az elektronikus médiában dolgozók közül pedig Ternovácz Istvánt, az Újvidéki Rádió szerkesztőjét díjazzák. A pályakezdő kollégák közül Virág Árpád, a Magyar Szó fiatal újságírója, a szórványban tevékenykedőknél pedig a Pancsovai TV Magyar Percek című műsorának munkatársai vehetik át az elismerést. Életműdíjjal Orosz Ibolyát, a Hét Nap nemrégiben nyugalmazott főszerkesztő-helyettesét tüntetik ki.

A díjátadó ünnepséget március 7-én 18 órai kezdettel tartják meg Szabadkán a Városi Múzeumban a szakma és a kulturális közélet képviselőinek a részvételével. Az eseményt, amelyen a Napleány Díjat és a VMÚE szakmai elismeréseit adják át, közösen szervezi a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Napleány Díj Kuratóriuma és Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete. A kezdeményezők elképzelése, hogy a magyar sajtó és sajtószabadság napja előtt megtartott rendezvény az újságírásról szóljon, illetve az újságíró társadalom ünnepelje önmagát.

 (Tha)