VMÚE: Megválasztották az egyesület alelnökeit és titkárát

Ma délután Zomborban, a Dunatáj szerkesztőségében ülésezett a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének néhány héttel ezelőtt Bácsfeketehegyen megválasztott új elnöksége. Az ülésen Bencsik István, a Szabadkai Rádió és Léphaft Pál, a Magyar Szó munkatársa személyében megválasztották a szervezet új alelnökeit, valamint kinevezték az egyesület titkárát is, amely tisztséget a következő négyéves időszakban is Máriás Endre, a Magyar Szó és a Vajdasági RTV munkatársa tölti majd be. Az elnökség Horváth Zsoltot, a Magyar Szó munkatársát bízta meg a pályázatok követésével.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke, Tóth Lívia elmondta, mivel a nemrég Bácsfeketehegyen megtartott tisztújító közgyűlésen az egyesület tagsága részéről felmerült annak igénye, hogy az elnökség folytasson megbeszéléseket különféle kedvezmények biztosítása érdekében az egyesület tagjai részére, az újvidéki székhelyű Forum Könyvkiadó Intézettel máris megszületett az a megállapodás, amelynek értelmében mindazon újságírók, akik befizették a VMÚE tagsági díját és érvényes újságíró-igazolványuk van, húsz százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg a Forum Könyvkiadó Intézet kiadványait. Hozzátette, emellett több utazási vállalattal is folynak az egyeztetések különféle utazási kedvezmények biztosítása érdekében, sőt, egyes vállalatokkal már a szerződéskötésnél tartanak a megbeszélések.

Az egyesület elnöke a közeljövőre vonatkozó tervekre vonatkozóan elmondta, a következő év elején szeretnék megjelentetni azt a Bethlen Gábor Alap támogatásával készülő kiadványt, amely a VMÚE fennállásának tízéves jubileuma alkalmából Erzsébetlakon megszervezett Kárpát-medencei riporttáborban készült riportokat tartalmazza majd.

H. G.Vajdaság Ma, 2013. december 12.