Csíkos Zsuzsa kapta a Napleány-díjat

A VMÚE is odaítélte elismeréseit

 A Napleány-díj kuratóriuma több évtizedes értékes újságírói és szerkesztői munkájának elismeréseként az idei Napleány-díjat Csíkos Zsuzsának, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztőjének adományozza. A legrangosabb vajdasági magyar újságírói díjat 11. alkalommal osztják ki.

A 2003. október 22-én alapított Napleány-díjat 2004-től ítélik oda azoknak a magyar újságíróknak, akik riportjaikkal, cikkeikkel, publicisztikai jellegű írásaikkal a nyomtatott és az elektronikus sajtóban, vagy a világhálón hozzájárulnak a délvidéki magyarság minőségi tájékoztatásához, és a magyar közösség életével, gondjaival foglalkozó írásaikkal segítik a magyarság megmaradását. A Napleány-díjat a Szerb Köztársaság területén élő újságírok, szerkesztők és sajtómunkások kaphatják meg.

A kuratórium tagjai: dr. Dévavári Zoltán elnök, Hajvert Ákos, Kabók Erika, Németh István és Tóth Lívia.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége negyedik alkalommal ítélte oda a szervezet szakmai díjait. Írott sajtó kategóriában Fodor Istvánt, a Magyar Szó újságíróját jutalmazzák, az elektronikus sajtó kategóriában viszont egy műsor, a szabadkai Pannon Rádió Pannon Reggeli című produkciója kapja meg az elismerést. A VMÚE elnöksége a pályakezdők közül Gyurkovics Virágot, a Hét Nap újságíróját, a szórványban tevékenykedő kollégák köréből pedig Kónya-Kovács Otíliát, az Újvidéki Rádió és Televízió, a Bánáti Újság és a Vajdaság Ma közép-bánáti munkatársát emeli ki. Az életműdíjat Varga Horgosi Ildikó, a Hét Nap hetilap nyugállományba vonult lektora érdemelte ki.

A díjátadó ünnepséget március 7-én tartják meg Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban. Az eseményt, amelyen a Napleány-díjat és a VMÚE szakmai elismeréseit adják át, közösen szervezi a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Napleány-díj Kuratóriuma és Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete.