Médiakonferencia Békéscsabán

2014.10.17.

 A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiumának őszi konferenciáját tartják meg városunkban csütörtöktől egészen szombatig. Pénteken reggel Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója tartott előadást.

Dr. Szabó László Zsolt (jobbról) a tudósítói hálózatról tartott előadást (fotó: Ujházi György)

 – Már tegnap a konferencia első napján is elmondtam, mennyire büszkék vagyunk mi, békéscsabaiak, hogy ennek a rangos eseménynek már második alkalommal lehetünk házigazdái. http://www.csabaimerleg.hu/index.php?page=kepgaleria&tar_id=20581Közel vagyunk Erdélyhez, a Vajdasághoz, sok nemzetiség él együtt városunkban, így aztán kevés jobb helyszínt találhattak volna a szervezők, mi pedig igyekszünk, hogy a konferencia sikeréhez hozzájárulhassunk – hallhattuk Szarvas Pétertől, aki röviden bemutatta Békéscsabát. A polgármester elmondta, szeretnénk, hogy a turizmus tovább fejlődjön térségünkben, egyre több figyelmet kapjon Munkácsy és a Csabai kolbász, végül pedig a városvezető meginvitálta a konferencia közönségét a közelgő kolbászfesztiválra is.
A pénteki nap első előadója dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója volt, aki a tudósítói hálózat múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélt. Kihangsúlyozta: elvárás, hogy a tudósítók minden magyarhoz szóljanak, a híreknek mindenkit el kell érniük, bárhol is legyen a világban. Az MTVA tévécsatornái láthatóak a Kárpát-medencében, a rádiók is sugározzák adásaikat, s számos program elérhető az interneten is. A vezérigazgató felidézte, hogy 2011-től kezdődően újraszervezték a tudósítói hálózatot, új szerződéseket kötöttek a munkatársakkal, műszaki fejlesztéssel garantálták a biztonságos működést. Jelenleg 68 tudósítói ponttal dolgoznak, 4 tévéstúdió megújult, élőadás sugárzására is alkalmas lett, s tervezik az ungvári stúdió beüzemelését is. A további fejlesztésekre 300 millió forintot szánnak – tudtuk meg az MTVA vezérigazgatójától.
A médiakonferencia során pénteken egyebek mellett médiafogyasztási szokásokról, a regionális nyomtatott és az elektronikus sajtó egymásra hatásáról, valamint a kommunikációs képzésekről is hallhatnak előadásokat a résztvevők. A rendezvény szombaton délután fejeződik be.

Gajdács Emese, Csabai Mérleg online