A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjazottjai 2015-ben

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége döntést hozott szakmai díjainak odaítéléséről. Az elismeréseket a vajdasági magyar médiumok szerkesztőségeiből beérkezett javaslatok alapján, számos jelöltet figyelembe véve, ezúttal is öt kategóriában osztjuk ki.

Írott sajtó kategóriájában a megjelenésének 70. évfordulóját ünneplő Képes Ifjúság, az elektronikus médiumok közül pedig a Szabadkai Rádió magyar műsorainak szerkesztősége érdemelte ki a VMÚE elismerését. A legjobb fiatal újságírónak járó díjat Madár Anikó, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa kapja. A szórványban tevékenykedő sajtóorgánumok közül a zombori székhelyű Dunatáj hetilap szerkesztőségét jutalmazzuk, az életműdíjat pedig Horváth Andrásnak, a Magyar Szó nyugalmazott újságírójának ítéltük oda.

A VMÚE szakmai elismeréseit, a Napleány díjjal együtt március 11-én, este hat órakor Zentán, a Városi Múzeumban adjuk át. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Napleány díj kuratóriuma és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete szervezi. Közreműködik a zentai Mécsvirág együttes.

 TÓTH Lívia, a VMÚE elnöke