Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vmue/public_html/wp-content/themes/ascend/lib/classes/class-ascend-get-image.php on line 44

Az újságírókat ünnepeltük

Ünnepélyes keretek között adtuk át tegnap este a Zentai Magyar Kamaraszínházban a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete idei szakmai elismeréseit, amelyeket egyesületünk elnöksége idén is öt kategóriában ítélt oda a kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíróknak és szerkesztőségeknek.

A rendezvény kezdetén Sőregi Anna népdalénekes tolmácsolásában hangzott fel a Himnusz, majd Kurcinák Árpád, egyesületünk elnökségi tagja köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen voltak a Magyar Nemzeti Tanács, a zentai önkormányzat, az anyaországi és a külhoni szakmai szervezetek, a kulturális és oktatási intézmények, valamint médiumaink szerkesztőségeinek képviselői is.

A folytatásban előbb Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, majd Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel, ezt követően pedig átadtuk egyesületünk idei szakmai elismeréseit is.

Az Év Pályakezdő Újságírója díjat Rizsányi Attila, az Újvidéki Rádió munkatársa érdemelte ki, akinek eddigi munkásságát Öreg Dezső, az Újvidéki Rádió második műsorának fő- és felelős szerkesztője ismertette. A Szórványdíjat a fennállásának húszéves jubileumát ünneplő Tordai Újság szerkesztőségének ítélte oda a testület. Munkájuk jelentőségéről Tóth Lívia, a VMÚE alelnöke beszélt. Elektronikus sajtó kategóriában a tizedik születésnapját ünneplő Pannon Rádió szerkesztőségét tüntette ki szakmai díjával a VMÚE elnöksége. A szerkesztőség tevékenységét Kozma Zoltán, a Pannon RTV programigazgatója méltatta. Az Év Újságírója díjat nyomtatott sajtó kategóriában Kabók Erika, lapunk főszerkesztő-helyettese érdemelte ki, akinek munkásságáról Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője beszélt az egybegyűlteknek. Az Életműdíjat a testület idén Gyarmati Józsefnek, lapunk nyugalmazott újságírójának és szerkesztőjének, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete alapító elnökének ítélte oda, akinek életművét Léphaft Pál, a VMÚE alelnöke méltatta, Szerda Zsófia, az egyesület elnökségi tagja tolmácsolásában. Az elismerést a díjazott távollétében lapunk főszerkesztője, Varjú Márta vette át.

Az ünnepségen a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete fennállásának tizenöt éves jubileuma alkalmából oklevéllel köszöntük meg a szervezet egykori elnökségi tagjainak a munkáját, majd a rendezvény zárásaként az egybegyűltek közösen megtekintették a Zentai Magyar Kamaraszínház A nagybőgő című produkcióját Nešić Máté színművész előadásában.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete jubileumi díjátadó ünnepségének létrejöttét a Magyar Nemzeti Tanács, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház támogatta.

H. Sz.