Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vmue/public_html/wp-content/themes/ascend/lib/classes/class-ascend-get-image.php on line 44

In memoriam Kartag Nándor

Fájó szívvel búcsúzunk kedves kollégánktól, barátunktól, Kartag Nándor nyugalmazott újságírótól, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének tagjától.

Kartag Nándor a szakmai szervezetünk megalakulásától kezdve tevékenyen kivette részét az egyesület munkájából. Építő jellegű hozzászólásaira, tanácsaira, ötleteire mindig számíthattunk. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének az alelnöke, majd elnökségi tagja volt. Sem az újságíráshoz, sem hozzánk sem lett hűtlen a nyugdíjba vonulása után.

Pályafutása során több szakmai díjban részesült. 2007-ben magas szintű, a délvidéki magyarság sorskérdései iránt fogékony és elkötelezett munkássága elismeréseként kiérdemelte a Napleány-díjat, 2012-ben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének Életmű-díját, 2013-ban pedig az anyaországi Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll-díját vehette át.

„A francia forradalom tüzes ágyában megszületett az újságíró. A XX. század már észrevette. A zsurnalisztikának megadta az irodalomban, a tudományban őt joggal megillető polgárjogot. S a perc lángeszű, nagy munkásainak az örökkévalóságot.” (Kosztolányi Dezső A perc művészete)

Nyugodj békében!