Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vmue/public_html/wp-content/themes/ascend/lib/classes/class-ascend-get-image.php on line 44

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj a Hét Napnak

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal tüntették ki a fennállásának hetvenötödik évfordulóját ünneplő Hét Nap szerkesztőségét, amelynek nevében László Edit igazgató, Tóth Lívia főszerkesztő, Kartali Róbert főszerkesztő-helyettes és Szalai Attila karikaturista vették át a rangos elismerést a budapesti Karmelita Kolostorban megtartott díjátadó ünnepségen.

Magyarország miniszterelnöke a külhoni magyarságért végzett áldozatos tevékenységet 1995 óta díjazással ismeri el, amelyet a magyar államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából adnak át. Idén a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat augusztus 19-én Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára adták át a Karmelita Kolostorban.

Államalapító Szent István fundamentuma a megmaradásunkat jelenti, nekünk pedig ma is az a küldetésünk, hogy országépítők legyünk – mondta el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az állami ünnep alkalmából. A politikus szerint mindenkinek ott kell országépítőnek lennie, ahová a gondviselés állította, legyen az a Vajdaság, Kárpátalja, a Felvidék vagy bármelyik része a világnak. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a magyar nemzet mindig akkor volt sikeres, ha hűséges volt a Szent István-i örökséghez és akkor jutott vakvágányra a történelemben, ha ettől az úttól akár jobbra, akár balra letért.

Vajdaságból a Hét Nap hetilap mellett a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület és a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület kapta meg a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjat, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ pedig Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének javaslatára külön elismerő oklevelet kapott.