Odaítéltük a szakmai elismeréseinket!

Odaítélte idei szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete, amely ezúttal is több kategóriában díjazta a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó újságírókat, illetve a médiában dolgozó egyéb szakembereket.

Egyesületünk immár tizenkettedik alkalommal ítélte oda a szakmai elismeréseit, amelyeket minden évben öt kategóriában, a vajdasági magyar nyelvű médiumok szerkesztőségei által beküldött javaslatok alapján oszt ki. Ahogyan a korábbi években, idén is felhívást intéztünk a szerkesztőségekhez, hogy tegyenek javaslatokat arra vonatkozóan, kik azok, akik megítélésük szerint a leginkább méltók arra, hogy kiérdemeljék a VMÚE szakmai díjait.

A beérkezett javaslatok alapján az Év Pályakezdő Újságírója Díjjal Csíkos Dánielt, a Vajdasági RTV szerkesztő-műsorvezetőjét és Hodolik Boglárkát, a Hét Nap újságíróját, szerkesztőjét tüntettük ki. Elektronikus média kategóriában a Pannon RTV Közügyek című műsorát, írott sajtó kategóriában pedig Kávai Mucsi Katalin, a Magyar Szó lektora kiemelkedő szakmai teljesítményét ismertük el. A Szórványdíjat ezúttal Lennert Móger Tímeának, a Magyar Szó újságírójának és a Nyugat-Bácska Portál főszerkesztőjének ítéltük oda, a VMÚE Életműdíjával pedig Szabó Attilát, a Hét Nap nyugalmazott fotóriporterét tüntettük ki.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöksége úgy döntött, hogy mindezen elismeréske mellett a vajdasági magyar újságíró-társadalom szolidaritásának kifejezése és a Kárpátalján élő magyar kollégák támogatása jegyében oklevelet adományoz a kárpátaljai testvérszervezetének, illetve ezáltal jelképesen a szervezet minden tagjának, kitartásra és további odaadó munkára buzdítva őket a jelenleg is fennálló rendkívül nehéz helyzetben.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete díjátadó ünnepségét a tervek szerint március 18-án, pénteken 18 órai kezdettel tartjuk meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban, ahol idén is sok meglepetéssel készülünk a vendégek számára. A rendezvényre minden érintettet és érdeklődőt szeretettel várunk.